Hammas­silta Tampere

Menetetyn hampaan tilalle löytyy vaihto­ehtoja

Hammassillalla voidaan korvata kiinteästi menetettyjä hampaita. Ennen implanttien eli keinojuurien tuloa markkinoille hammassilta oli melkeinpä ainoa vaihtoehto kiinteästä hoitomuodosta, mikäli haluttiin välttää irtoproteesi- tai osaproteesihoito.

Implanttihoidot ja siltahoidot ovat molemmat korkeatasoisia hoitomuotoja menetettyjen hampaiden korvaamiseksi. Hoitosuunnitelmaa tehtäessä pohditaan kumpi vaihtoehdoista on kulloiseenkin tilanteeseen sopivin ratkaisu. Tampereen Hammaskulma Oy toteuttaa hammassillat ja hammasimplantit asiantuntevasti ja hellävaraisesti.

Miten hammas­silta rakentuu ja mitä se maksaa?

Lyhyin silta on kolmen hampaan silta, missä korvataan yksi menetetty hammas. Aukon molemmin puolin olevat hampaat hiotaan tiettyjen sääntöjen mukaan ja niihin tulevat kruunut sementoidaan tiiviisti paikoilleen, puuttuva hammas on niin sanottuna väliosana.

Siltarunko­materiaali voi olla metallia tai useimmiten tänä päivänä zirkoniumia tai lasikeramiaa lyhyissä silloissa. Runkomateriaalin päälle kerrostetaan kiilteenomainen keramia ja hampaat muotoillaan ympäröiviin hampaisiin ja purentaan sopiviksi.

Useamman hampaan (2-3) aukkoja korvattaessa hammassillalla tarvittavien tukihampaiden lukumäärä myös kasvaa. Esimerkiksi kahden hampaan aukko voi vaatia kaksi tukihammasta aukon molemmin puolin. Tällöin puhutaan kuuden yksikön sillasta ja hinta määräytyy yksiköiden lukumäärän mukaan. Vastaanotollamme yksikköhinta on 700–800 € (2017). Kokoleuan silta käsittää koko hammaskaaren, tällöin tukihampaita on oltava riittävästi ja sopivilla paikoilla.

Kruunut hammas­siltaa tukemassa

Mikäli hampaissa jonkin syyn takia on kruunuttamistarvetta, voidaan erilliset kruunut kytkeä siltarakenteeksi, jolloin esimerkiksi hieman liikkuvia hampaita voidaan näin tukea. Edellytyksenä on tällöin, että tukihampaiden kiinnityskudokset on hoidettu terveiksi.

Hammassiltatyö edellyttää huolellista tutkimusta ja hoidon suunnittelua. Muu hampaisto ja kiinnytyskudokset on hoidettava kuntoon, ennen vaativaan siltatyöhön ryhtymistä. Usein sillan tukihampaissa on suoritettava vanhojen paikkojen uusimisia, tehtävä juurihoitoja tai uusittava vanhoja juurihoitoja. Juurihoidetut hampaat vaativat tuekseen pilarirakenteita. Hyvin tehty pohjatyö luo edellytykset hyvin onnistuneelle hoidolle. Pohjatyöt eivät sisälly sillan yksikköhintoihin.

Hieman keveämpi rakenne yhden tai kahden pienen hampaan korvaamiseksi on kevytsilta. Tänä päivänä kevytsilta valmistetaan useimmiten paikkamuovista ja runkona käytetään kuituvahviketta. Kevytsillan kuiturunko kiinnitetään tukihampaan näkymättömän puolen pintaan tai tukihampaisiin tehtyihin pieniin upotuksiin. Kevytsillan hinta on 500–650 €.

Varaa aika!

Hammassilta toteutuu Tampereen Hammaskulma Oy:ssä ammattitaidolla ja aina asiakasta kuunnellen. Etsimme yhdessä parhaimman mahdollisen ratkaisun suusi ja hampaidesi hyvinvointiin. Katso tarkemmat yhteystiedot ja varaa aikasi!

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Olemme kesälomalla 15.7.–11.8.2019.
Viestien äärelle palaamme jälleen maanantaina 12.8.
Mukavaa kesää!


  • Suomen Hammaslääkäriliiton jäsen
  • Suomen Hammaslääkäriseuran Apollonian jäsen