Hammas­proteesi Tampere

Tampereen Hammaskulma Oy:stä kattavat proteettiset hoidot yksilöllisiin tilanteisiin

Yksittäisen menetetyn hampaan korvaamiseksi vaihtoehtoina tulevat kyseeseen kevytsiltasilta tai keinojuuren eli implantin varaan rakennettu hammas. Tampereen Hammaskulma Oy:stä saat tukea ja tietämystä siihen, miten saat hampaasi taas hyvään kuntoon.

Kevytsilta, varsinainen silta ja hammas­implantit – mitä ne ovat?

KEVYTSILTA valmistetaan paikkamuovista, kevytsilta tuetaan naapurihampaisiin ja rakenteessa käytetään kuituvahviketta. Kustannuksiltaan tämä rakenne on edullisin (2017) 500–600 €.

Varsinaisessa SILTARAKENTEESSA puuttuvan hampaan viereiset hampaat kruunutetaan ja puuttuva hammas on yhtenäisessä rungossa niin sanottuna väliosana. Runkomateriaali voi olla metallia tai zirkoniaa tai muuta kestävää keraamista materiaalia. Pintamateriaali on kiilteenomaista keraamiaa.

Implantti­kantoisessa ratkaisussa hammaskruunu valmistetaan leukaluuhun upotetun IMPLANTIN varaan. Lue lisää implanttihoidoista!

Kolmen hampaan siltarakenne ja implanttihammas ovat kustannuksiltaan samaa luokkaa 2000–2500 €.

Kiinteä hammas­proteesi ja puuttuvat hampaat

Useampi puuttuva hammas voidaan korvata kiinteästi omiin hampaisiin rakennettavalla sillalla tai implanttien varaan rakennetulla sillalla. Kustannukset riippuvat rakenteen pituudesta.

Kaikki kiinteästi rakennettavat proteettiset ratkaisut vaativat huolellisen hoidon suunnittelun ja usein kohtalaisesti pohjatöitä: vanhojen paikkojen uusintaa, mahdollisten juurihoitojen kunnon tarkistuksia ja uusimisia, juurihoidettujen hampaiden vahvistamista pilarirakenteilla, hampaiden kiinnityskudosten perusteellista hoitoa jne.

Irrotettavat osa- ja kokoproteesit

Menetettyjä hampaita voidaan korvata myös irrotettavilla proteeseilla, akryyliosaproteesilla, metallirunkoisella osaproteesilla ja kokoproteesilla. Varsinkin alaleuassa hieman huonompiakin hampaita kannattaa kunnostaa ja jättää tukemaan proteesia ja parantamaan proteesin pysyvyyttä.

Mitä hammas­proteesit maksavat?

Irroitettavat proteesit ovat pääsääntöisesti edullisempia kiinteisiin rakenteisiin verrattuna. Kokoproteesihintamme (2017) on n. 800 € ja osaproteesihinnat (2017) 800–1300 €. Varaathan ajan vastaanotollemme rohkeasti, niin pystymme kartoittamaan parhaan mahdollisen ratkaisun.

Varaa aika!

Hammasproteesit saat Tampereen Hammaskulma Oy:stä, palvelemme mielellämme hammasprotetiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Katso tarkemmat yhteystiedot ja varaa aikasi!

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Olemme kesälomalla 15.7.–11.8.2019.
Viestien äärelle palaamme jälleen maanantaina 12.8.
Mukavaa kesää!


  • Suomen Hammaslääkäriliiton jäsen
  • Suomen Hammaslääkäriseuran Apollonian jäsen