Esteettinen hammas­hoito Tampereella

Esteettinen hammashoito

Hammas­kruunut, hammas­laminaatit ja hampaiden valkaisu – kauniit hampaat ovat tärkeä osa hyvinvointia

Esteettisessä hammashoidossa korjataan potilaan häiritseväksi kokemia, ulkonäköön vaikuttavia asioita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi voimakkaasti värjääntyneet hampaat, runsaasti paikatut hampaat, asentovirheiset tai epämuodostuneet hampaat. Lisäksi isot raot hampaiden väleissä koetaan joskus häiritseviksi. Näitä kaikkia esteettisen hammashoidon piiriin kuuluvia asioita hoidetaan Tampereen Hammaskulma Oy:ssä asiantuntevasti.

Mielessä hampaiden valkaisu?

Mikäli hampaisto on vain vähän paikattu, voidaan kovin ”keltaisia ” hampaita valkaista, joko vastaanotolla tai kotiin annettavalla kotivalkaisumenetelmällä henkilökohtaisen muotin avulla. Näin saavutettu valkaisutulos edellyttää jonkin verran ylläpitoa valkaisuaineilla tai -tahnoilla. Värjäävien ruokien ja juomien runsas käyttö nopeuttaa hampaiden uudelleentummumista. Käytämme vastaanotollamme kotivalkaisutuotteita.

Pysyvin tulos saavutetaan keraamisella laminaatilla tai kruunulla

Useimmiten valkaisua haluavilla potilailla on ainakin jonkin verran paikattu hampaisto, joihin eivät valkaisuaineet pure. Estetiikkaa voidaan usein siinä tapauksessa jo huomattavasti parantaa vanhoja paikkoja uusimalla. Pysyvin tulos saavutetaan keraamisilla laminaatilla tai kruunuilla. Laminaatissa hampaan pinnalta hiotaan ohut kerros pois ja valmistettu keraaminen ”kynsi” sementoidaan muovisementillä tiukasti paikoilleen. Kruunutuksessa hammas hiotaan kartion muotoon ja valmistettu kruunu sementoidaan paikoilleen. Kruunutukset ovat tarpeellisia, mikäli hampaiden alkuperäistä väriä halutaan selvästi muuttaa.

Harmittaako pieni hammasrako? Esteettinen hammas­hoito tepsii siihenkin

Hampaiden asentovirheitä ja epämuodostuneita hampaita voidaan hyvin korjata ja rakoja hampaiden välissä sulkea kruunutuksilla. Esteettisessä hammashoidossa käytettävät kruunut ovat materiaaliltaan täyskeraamisia ja siten estetiikaltaan hyvin korkeatasoisia. Isommat purennalliset virheet vaativat luonnollisesti ensin oikomishoitoa.

Mitä hampaiden valkaisu tai esimerkiksi hammas­laminaatit maksavat?

Laminaattien ja kruunujen hinnat vastaanotollamme ovat (2017) 650–850 €. Tarkan toimenpidepalkkion pystymme antamaan hammastutkimuksen avulla. Esteettiset hoidot eivät ole Kela-korvattavia.

Varaa aika!

Tampereen Hammaskulma Oy palvelee mielellään kaikissa esteettisen hammashoidon kysymyksissä. Katso tarkemmat yhteystiedot ja varaa aikasi!

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Olemme kesälomalla 15.7.–11.8.2019.
Viestien äärelle palaamme jälleen maanantaina 12.8.
Mukavaa kesää!


  • Suomen Hammaslääkäriliiton jäsen
  • Suomen Hammaslääkäriseuran Apollonian jäsen